Ключові тези:
- Якісне вершкове масло має містити лише вершки, мати жирність не менше 82,5% і виготовлятися за ДСТУ 4399:2005.
- Якщо у складі є рослинні жири, ароматизатори чи консервант — це не справжнє масло, а спред або суміш.
Масло є частиною щоденного раціону багатьох українців. Втім, не всі вміють обрати дійсно якісний продукт. Кулінарна блогерка Олена Карпюк на своїй сторінці в соцмережі Instagram розповіла, на що саме варто звернути увагу для вибору хорошого масла.
Раніше ми розповідали, чим корисний і небезпечний цикорій.
Три ознаки, які вказують на якість масла
- Склад. При виборі масла насамперед варто звернути на склад продукту. По-справжньому якісне масло має містити лише один інгредієнт – вершки або пастеризовані вершки. А от цих чотирьох інгредієнтів варто уникати:
- рослинних жирів (пальмової, кокосової та соєвої олій);
- консервантів;
- ароматизаторів;
- емульгаторів.
2. Жирність. Якісне масло повинно мати не менше як 82,5% жирності. Якщо жирність нижча (наприклад, 72,5%) – це масляна суміш або спред.
3. Вказування Державного стандарту України (ДСТУ). На якісному маслі обов’язково має бути вказаний ДСТУ — стандарт продукту, розроблений відповідно до чинного законодавства України. В Україні справжнє масло виготовляють за ДСТУ 4399:2005 — він і гарантує високу якість продукту.
Вас також можуть зацікавити новини:







