Хочете порадувати рідних смачним і ефектним тортом, не витрачаючи купу грошей і часу? Торт «Імператор» — простий у приготуванні, а смак вразить навіть найбільших ласунів.
Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий «Сметанник» за 20 хвилин.
Інгредієнти
- листкове бездріжджове тісто — 1 кг
Для заварного крему:
- цукор — 200 г
- крохмаль — 2 ст. л.
- ванільний цукор — 10 г
- яйця — 3 шт.
- молоко — 800 г
- вершкове масло — 50 г
Приготування
- У глибоку каструлю додайте цукор, крохмаль та ванільний цукор.
- Додайте яйця і суміш збийте вінчиком до однорідної маси. Після цього додайте молоко, і все ретельно перемішайте ще раз.
- Каструлю поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, варіть до загусання. Коли крем досягне потрібної консистенції, додайте вершкове масло, яке ретельно розмішайте до повного розчинення.
- Крем перекладіть у миску, накрийте харчовою плівкою в контакт і залиште охолоджуватися до кімнатної температури.
- Листкове тісто наріжте на невеликі шматочки, які запечіть в духовці при температурі 180 градусів до золотистої скоринки, потім дістаньте з духовки і охолодіть.
- Частину запеченого тіста обережно перекладіть у глибоку миску і залийте більшою частиною заварного крему. Усе ретельно перемішайте.
- Отриману масу рівномірно викладіть у заздалегідь підготовлену форму для торта.
- Зверху на торт нанесіть залишок крему. Залишки запеченого тіста подрібніть і посипте ними торт.
- Відправте торт у холодильник для просочування на 2-3 години (краще залиште на ніч).
Вас також можуть зацікавити новини: