Ключові тези:
- Ліниві голубці – це зручний і смачний спосіб приготувати класичну страву без загортання капустяного листя.
- Страва поєднує фарш, капусту, рис та овочі, запікається в духовці під томатно-сметанним соусом, що робить його особливо ніжним та соковитим.
- Відмінно підходить для сімейної вечері чи обіду: просто у приготуванні, ситно та корисно.
Ліниві голубці в духовці
Ліниві голубці – чудова ідея для ситної домашньої вечері. М’які, соковиті, з ароматним підливом, вони готуються в духовці практично без вашої участі.
Інгредієнти
- Рис – 125 г, вода – 250 г,
- цибуля – 1 шт.,
- морква – 1 шт.,
- вершкове масло – 50-70 г,
- фарш – 500 г,
- томати у власному соку – 400 г,
- сметана – 200 г,
- половина качана білокачанної капусти (маленької),
- коріандр мелений – 0,5 чайної ложки,
- олія – 2-3 столові ложки,
- сіль і перець – за смаком.
Приготування
- Рис промити і залити холодною водою у співвідношенні 1:2. Воду з рисом підсолити і довести до кипіння, потім зняти з вогню і залишити на 15 хвилин.
- Нарізати цибулину, а моркву натерти, половину капусти дрібно нарізати ножем.
- Розтопити масло на сковороді і смажити цибулю до прозорості, додати моркву і тушкувати 3 хвилини.
- Додати капусту, посолити і поперчити, тушкувати ще 7 хвилин,
- У великій мисці змішати холодний рис, фарш і засмажку, додати коріандр.
- Ретельно перемішати і сформувати котлетки або тефтельки.
- Форму для запікання змастити олією і викласти в неї голубці.
- Змішати томати і сметану, додати сіль.
- Отриманою сумішшю залити форму з ледачими голубцями.
- Запікати в духовці при 180 градусах протягом 45-50 хвилин.
Читайте також: