Якщо ви скучили за смаком дитинства, цей рецепт саме для вас. Тістечка “Їжачки” готуються просто, а виходять напрочуд ніжними й смачними.
Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий «Сметанник» за 20 хвилин.
Інгредієнти
Для тіста
- сметана – 150 г
- цукор – 150 г
- яйця кімнатної температури – 6 штук
- борошно – 250 г
- розпушувач – 8 г
- ваніль
- дрібка солі
Для крему
- вершкове масло – 200 г (кімнатної температури)
- згущене молоко – 200 г (кімнатної температури)
- ваніль
Для цукрового сиропу
- вода – 80 мл
- цукор – 65 г
- ваніль
Приготування
- Спочатку приготуйте тісто. У глибоку миску вбийте яйця, додати цукор і дрібку солі. Збийте до пишної світлої маси. Введіть сметану й перемішайте все до однорідності.
- Просійте борошно з розпушувачем і акуратно введіть в суміш, поки тісто не стане гладким.
- Викладіть тісто у форму, застелену пергаментом, і відправте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно 20 хвилин (готовність перевірте зубочисткою).
- Дайте бісквіту охолонути, а потім за допомогою склянки виріжте з нього тістечка-кружечки.
- Приготуйте крем. М’яке вершкове масло збийте з ваніллю до пишності. Поступово додайте згущене молоко, збийте до однорідності.
- Тепер черга сиропу. У каструлі змішайте воду, цукор і ваніль, доведіть до кипіння, поки цукор повністю не розчиниться. Зніміть з вогню і дайте сиропу охолонути.
- Зберіть тістечка. Для цього кожен кружечок бісквіта просочіть сиропом. На один кружечок нанесіть крем, накрийте другим, формуючи “бутерброд”. Обмастіть “бутерброд” кремом з усіх боків.
- Готові тістечка відправте в холодильник мінімум на дві години, щоб вони добре просочилися сиропом і кремом.
Вас також можуть зацікавити новини: