Ключові тези:
- Настав сезон збору волоських горіхів – саме час дізнатися, як швидко їх очистити.
- Українка поділилася простим лайфхаком, що допоможе зняти шкарлупу з горіхів без зайвих зусиль.
Зараз – саме час збирати урожай волоських горіхів. Та очистити їх непросто, якщо не знати корисний лайфхак.
Раніше ми розповідали, як правильно зберігати горіхи, щоб не псувалися.
Користь волоських горіхів
Волоські горіхи – це надзвичайно корисний продукт для організму, який:
- сприяє зміцненню імунної системи та очищенню організму від токсинів;
- знижує рівень холестерину, зменшуючи ризик серцево-судинних захворювань, зокрема інфарктів та інсультів;
- стимулює роботу мозку:, поліпшуючи пам’ять і концентрацію завдяки вмісту омега-3 жирних кислот;
зменшує ризик діабету, онкології та анемії; - покращує обмін речовин, сприяючи нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту.
Як швидко очистити волоські горіхи
Українська блогерка Ольга Шаєвська поділилася у тіктоці простим способом, який дозволяє очистити гору волоських горіхів усього за кілька хвилин. Для цього:
- Налийте в каструлю воду й доведіть її до кипіння.
- Промийте волоські горіхи й занурте їх у киплячу воду.
- Варіть молоді горіхи приблизно три хвилини (старіші – до 10–15 хвилин).
- Вийміть горіхи та занурте в холодну воду. Після цього розм’якшується і легко знімається навіть пальцями.
Окрім такого методу, існують й альтернативи:
- Покладіть горіхи на кілька годин у морозилку – шкарлупа стане м’якою й легко знімиться.
- Запікайте горіхи в духовці протягом 20 хвилин – шкарлупа в такому разі також легко знімається.
Вас також можуть зацікавити новини: