Шукаєте нову ідею для ситного обіду чи вечері? М’ясний рулет із яйцем — те, що треба. Соковитий, ситний і дуже смачний, а готується просто і швидко.
Раніше ми розповідали, як приготувати дуже смачну картоплю, фаршировану м’ясом та яйцями.
Інгредієнти
- Фарш із яловичини — 600 г
- Курячий фарш — 400 г
- Куряче яйце — 5 шт.
- Кабачок середній — 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Панірувальні сухарі
- Крохмаль кукурудзяний — 1 ст. л.
- Паприка — 1 ч. л.
- Перець чорний мелений — за смаком
- Сіль — за смаком
Приготування
- Кладемо холодні яйця в киплячу круто посолену воду. Коли вода знову закипить, відраховуємо 1 хвилину, закриваємо кришкою та вимикаємо вогонь. Через 10 хвилин зливаємо воду, охолоджуємо яйця під проточною холодною водою і дуже акуратно очищуємо.
- Очищаємо цибулю та часник, дуже дрібно нарізаємо.
- Обсмажуємо цибулю і часник у кількох ложках рослинної олії протягом семи хвилин. Посипаємо паприкою, перемішуємо, знімаємо з вогню та охолоджуємо.
- Змішуємо яловичий і курячий фарш зі смаженою цибулею та часником.
- Натираємо цукіні на середній тертці, додаємо до фаршу. Солимо, перчимо і добре вимішуємо.
- Змішуємо крохмаль із трьома столовими ложками холодної води до однорідності, додаємо до фаршу і ще раз дуже ретельно вимішуємо.
- Щедро змащуємо олією форму для кексу. Присипаємо панірувальними сухарями, сіллю та перцем і дно, і боки.
- Обережно викладаємо на дно приблизно третину м’ясного фаршу.
- На фарш у ряд викладаємо варені яйця. Поверх викладаємо фарш, що залишився, щільно притискаємо.
- Посипаємо сухарями із сіллю та перцем, закриваємо форму фольгою.
- Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин та ще 5–7 хвилин – без фольги, для рум’яної скоринки.
Читайте також: