Картопля-гармошка з беконом: оригінальна страва найшвидкоруч

Этот материал также доступен на русском языке

Хочете урізноманітнити своє звичне меню? Приготуйте незвичну страву зі звичних інгредієнтів.

Кілька простих інгредієнтів можуть стати основою для дуже цікавої страви, яка має дивує всіх! Обов’язково спробуйте цей простий рецепт!

Раніше ми розповідали, як приготувати кетчуп з помідорів і слив.

Інгредієнти

  • картопля (можна молода) — 1 кг (6 великих штук);
  • копчений або свіжий бекон – 250 г;
  • вершкове масло — 60 г;
  • сушений часник — 1 ч. ложка;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком.

Приготування

  1. Картоплю очищаємо, промиваємо та обсушуємо паперовим рушником.
  2. Картоплину кладемо у столову ложку або між двома паличками для суші/шпажками і робимо ножем часті (на відстані приблизно 1 см) і глибокі надрізи, трохи не доходячи до кінця.
  3. Бекон нарізаємо тонкими скибочками завтовшки 2-3 мм.
  4. У кожний розріз у картоплі вставляємо скибочку бекону.
  5. Викладаємо кожну картоплину на відрізок фольги.
  6. Зверху на кожну картоплину викладаємо по шматочку вершкового масла.
  7. Загортаємо картоплю у фольгу, піднімаючи кінці вгору, щоб при випіканні жир не витікав і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.
  8. Розкриваємо фольгу, змащуємо картоплю соком, що виділився, і повертаємо в духовку ще на 7-10 хвилин, щоб вона краще підрум’янилас. Можна увімкнути режим гриля.
  9. Готову картоплю можна посипати зеленню.

Читайте также:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?