Як уникнути бризок олії від розпеченої сковороди: простий спосіб

Этот материал также доступен на русском языке

Смаження на сковороді
Дієві поради, як врятувати руки та одяг від гарячої олії. Ось що треба зробити перед смаженням.

Тези:

  • Бризки олії під час смаження часто стають причиною безладу та опіків.
  • Експерти радять простий спосіб: замість солі варто використати оцет.
  • Цей спосіб допоможе не лише уникнути розбризкування, а й зменшить запах під час приготування.

Смаження на сковорідці часто супроводжується появою жирних плям на плиті та одязі. І все це через бризки, що утворюються під час нагрівання олії, яка змішується з рідиною від продуктів. До цього ще й додається волога, що залишилася після миття сковороди.

Пояснюємо як швидко розв’язати цю проблему.

Раніше ми розповідали, як очистити скляні кришки від жиру та нальоту

Не посипайте сковороду сіллю, а протріть її оцтом

Поширений серед господинь спосіб — посипати сковорідку сіллю. Однак експерти наголошують: такий метод часто робить страву занадто солоною, тому він не завжди доречний.

Фахівці радять звернутися до більш ефективного рішення. Перед тим як налити олію, достатньо протерти дно сковороди паперовим рушником, трохи змоченим в оцті.

Рідина швидко випаровується і не впливає на смак страви. Водночас оцет діє як стабілізатор: завдяки своїм гігроскопічним властивостям він зменшує утворення бризок.

Додатковий бонус цього методу — зменшення запахів від страв, що готуються, що особливо корисно на маленькій кухні.

Джерело Укрмедіа.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні