Цей хліб точно не варто купувати: дієтолог назвав найгірший варіант

Этот материал также доступен на русском языке

хліб
Фото: freepik
На полицях магазинів сотні різновидів хліба, проте один із них зовсім не приносить користі. Дієтолог пояснив, чому варто відмовитися від цього продукту.

Ключові тези:

  • На полицях магазинів безліч різновидів хліба, однак не кожен із них корисний для здоров’я.
  • Дієтолог Бартек Кульчинський застерігає: безглютеновий хліб із крохмалю – найгірший варіант, адже майже не містить поживних речовин.
  • Якщо ж безглютеновий хліб є єдиним можливим варіантом, краще обирати його з насінням чи іншими добавками, які підвищують харчову цінність.
  • Фахівець радить уважно читати склад продукту й віддавати перевагу цільнозерновому хлібу або ж готувати власний із кіноа чи гречки.

Сьогодні на полиця магазинів є безліч різновидів хліба – споживачі легко можуть обрати варіант до душі. Втім, не весь хліб однаково корисний. Розповідаємо, шо краще не купувати.

Раніше ми розповідали, що треба виключити з раціону після 50 років.

Який хліб не варто купувати

Польський дієтолог Бартек Кульчинський наголошує, що найгіршим варіантом хліба є безглютеновий з крохмалю.

Експерт наголошує, що в такому хлібі практично немає поживних речовин, тому від нього немає жодної користі для організму. Тому, якщо у вас немає спеціальних рекомендацій від фахівців щодо харчування, від такого варіанту слід відмовитися на користь інших.

Втім, якщо вам можна лише такий хліб, обирайте варіант з добавками, наприклад, насінням, що підвищує харчову цінність продукту.

Також дієтолог радить уважно читати склад хліба перед покупкою, адже чимало з них містять:

  • загусники, такі як карбоксиметилцелюлоза;
  • гліцерин, який утримує вологу;
  • консерванти, такі як пропіонат кальцію, які дозволяють хлібу залишатися свіжим протягом кількох місяців.

Без цих речовин традиційний хліб не протримався б так довго на полицях магазинів.

Який хліб обрати

Дієтолог Бартек Кульчинський радить надавати перевагу хлібу з темного цільнозернового борошна, а не з пшеничного, оскільки він містить клітковину, вітаміни та мінерали.

Якщо ж вам підходить лише безглютеновий хліб, його можна спекти самостійно. Експерт радить використовувати при цьому кіноа чи гречку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні