Рецепт оригінальний, тому що ця консервація готується на основі баклажанів та горіхів. Незвичайний смак гарантований.
Вам буде цікаво: Гострі фаршировані баклажани зметуть першими: вони прикрасять будь-яке застілля
У такому вигляді овочі зберігають свій насичений смак, а горіхово-часниковий соус надає їм особливої пікантності. Такий рецепт консервації баклажанів простий у приготуванні та не потребує особливих кулінарних навичок.
Інгредієнти для найсмачнішої закуски з баклажанів на зиму
- баклажани – 1 кг;
- часник – 100 г;
- волоський горіх — 1 склянка;
- олія — 0,5 склянки;
- петрушка – 0,5 пучка;
- оцет – 3 ст. л.;
- сіль – 1,5 ч. л.;
- чорний мелений перець – 1,5 ч. л.
Приготування баклажанів на зиму
- Баклажани ретельно промийте, видаліть плодоніжки та наріжте кружальцями.
- Розкладіть шматочки баклажанів на деко, змастіть олією і запікайте в розігрітій до 200 °C духовці близько 20–25 хвилин.
- Волоські горіхи і свіжу петрушку подрібніть ножем, часник пропустіть через м’ясорубку. Додайте сіль, чорний перець, оцет і ретельно перемішайте масу.
- У стерилізовані банки шарами викладайте запечені баклажани та горіхово-часниковий соус.
- Накрийте банки стерилізованими кришками. Поставте в каструлю із холодною водою. Стерилізуйте банки із синіми 15 хвилин з моменту закипання води.
- Закатайте банки кришками, переверніть та укутайте до повного охолодження.
Вас також можуть зацікавити новини: