Вівторок, 12 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяБаклажани в горіховому соусі - найсмачніша закуска на зиму: обов'язково спробуйте

Баклажани в горіховому соусі – найсмачніша закуска на зиму: обов’язково спробуйте

Этот материал также доступен на русском языке
Баклажани у будь-якому вигляді смачні. Тим більше зараз – сезон цих овочів. Пропонуємо оригінальний рецепт закуски із синеньких на зиму.

Рецепт оригінальний, тому що ця консервація готується на основі баклажанів та горіхів. Незвичайний смак гарантований.

Вам буде цікаво: Гострі фаршировані баклажани зметуть першими: вони прикрасять будь-яке застілля

У такому вигляді овочі зберігають свій насичений смак, а горіхово-часниковий соус надає їм особливої пікантності. Такий рецепт консервації баклажанів простий у приготуванні та не потребує особливих кулінарних навичок.

Інгредієнти для найсмачнішої закуски з баклажанів на зиму

  • баклажани – 1 кг;
  • часник – 100 г;
  • волоський горіх — 1 склянка;
  • олія — 0,5 склянки;
  • петрушка – 0,5 пучка;
  • оцет – 3 ст. л.;
  • сіль – 1,5 ч. л.;
  • чорний мелений перець – 1,5 ч. л.

 

Приготування баклажанів на зиму

  1. Баклажани ретельно промийте, видаліть плодоніжки та наріжте кружальцями.
  2. Розкладіть шматочки баклажанів на деко, змастіть олією і запікайте в розігрітій до 200 °C духовці близько 20–25 хвилин.
  3. Волоські горіхи і свіжу петрушку подрібніть ножем, часник пропустіть через м’ясорубку. Додайте сіль, чорний перець, оцет і ретельно перемішайте масу.
  4. У стерилізовані банки шарами викладайте запечені баклажани та горіхово-часниковий соус.
  5. Накрийте банки стерилізованими кришками. Поставте в каструлю із холодною водою. Стерилізуйте банки із синіми 15 хвилин з моменту закипання води.
  6. Закатайте банки кришками, переверніть та укутайте до повного охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті