Зберегти літній смак дині до зими реально. Для цього достатньо кількох простих інгредієнтів і трохи часу. А результат – солодка насолода в холодну пору. Обов’язково спробуйте!
Раніше ми розповідали, як заготувати кабачки на зиму без клопоту.
Інгредієнти
- Свіжа диня – 2-2,5 кг
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Вода питна – 1 л
- Цукор-пісок – 2 склянки
Приготування
- Для приготування сиропу вливаємо у каструлю воду, додаємо цукор-пісок з лимонною кислотою. Періодично помішуючи, варимо сироп до загустіння.
- З дині знімаємо шкірку, нарізаємо її невеликими шматками та кладемо в простерилізовані банки, в які вливаємо киплячий сироп.
- Прикриваємо банки кришками та ставимо на водяну баню стерилізуватися упродовж 10 хвилин від часу кипіння води в ній.
- Обережно дістаємо банки з ємності, закриваємо герметично кришками, перевертаємо та накриваємо теплою ковдрою.
Вас також можуть зацікавити новини: