Якщо шукаєте новий улюблений рецепт із картоплі, бульбовники стануть ідеальним вибором. Хрумкі, ароматні і дуже прості у приготуванні! Переконайтеся в цьому самі!
Раніше ми розповідали, як приготувати деруни на хлібі.
Інгредієнти (на дві порції)
- картопля – 6 шт. (800 г)
- сметана – 1 ст. ложка
- олія – 500 мл
- панірувальні сухарі
- спеції за смаком
Приготування
- Три картоплини очищаємо й нарізаємо шматками. Варимо і робимо пюре, додаючи сіль, перець. Остуджуємо за кімнатної температури.
- Інші три картоплини також чистимо і тремо на найдрібнішій тертці. Трішки солимо, тримаємо дві хвилини й витискаємо зайву рідину.
- Змішуємо пюре та натерту картоплю, додаємо ложку сметани, сіль і перець за смаком. Все добре вимішуємо.
- З цієї маси вологими руками формуємо кульки трішки менші, ніж грецький горіх.
- Кожну кульку добре обкачуємо у сухарях.
- Наливаємо в малу сковорідку чи каструлю олію, але на рівні половини кульки, це важливо — олія не має покривати їх повністю, а лише наполовину. Добре нагріваємо олію. Акуратно ставимо кульки та постійно обертаємо їх або виделкою, або довгою дерев’яною шпажкою, щоб кульки рівномірно просмажувалися.
- Виймаємо кульки на паперовий рушничок, подаємо теплими зі сметаною.
Вас також можуть зацікавити новини: