Субота, 26 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦе у сто разів краще за деруни: готуємо хрумкі бульбовники з чотирьох...

Це у сто разів краще за деруни: готуємо хрумкі бульбовники з чотирьох інгредієнтів

Этот материал также доступен на русском языке
Втомилися від звичних дерунів? Спробуйте бульбовники – ця страва підкорить вас миттєво!

Якщо шукаєте новий улюблений рецепт із картоплі, бульбовники стануть ідеальним вибором. Хрумкі, ароматні і дуже прості у приготуванні! Переконайтеся в цьому самі!

Раніше ми розповідали, як приготувати деруни на хлібі.

Інгредієнти (на дві порції)

  • картопля – 6 шт. (800 г)
  • сметана – 1 ст. ложка
  • олія – 500 мл
  • панірувальні сухарі
  • спеції за смаком

Приготування

  1. Три картоплини очищаємо й нарізаємо шматками. Варимо і робимо пюре, додаючи сіль, перець. Остуджуємо за кімнатної температури.
  2. Інші три картоплини також чистимо і тремо на найдрібнішій тертці. Трішки солимо, тримаємо дві хвилини й витискаємо зайву рідину.
  3. Змішуємо пюре та натерту картоплю, додаємо ложку сметани, сіль і перець за смаком. Все добре вимішуємо.
  4. З цієї маси вологими руками формуємо кульки трішки менші, ніж грецький горіх.
  5. Кожну кульку добре обкачуємо у сухарях.
  6. Наливаємо в малу сковорідку чи каструлю олію, але на рівні половини кульки, це важливо — олія не має покривати їх повністю, а лише наполовину. Добре нагріваємо олію. Акуратно ставимо кульки та постійно обертаємо їх або виделкою, або довгою дерев’яною шпажкою, щоб кульки рівномірно просмажувалися.
  7. Виймаємо кульки на паперовий рушничок, подаємо теплими зі сметаною.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні