П’ятниця, 18 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяДесерт, який розлетиться до останньої крихти: неймовірний шоколадний пляцок з вишнями

Десерт, який розлетиться до останньої крихти: неймовірний шоколадний пляцок з вишнями

Этот материал также доступен на русском языке
Цей домашній десерт легко готується, але має смак, як у кондитерській. Спробуйте перевірений рецепт із Тернопільщини – і готуйтеся до компліментів.

Ніжний шоколад згущене молоко, доповнене легкою кислинкою вишні – ідеальне поєднання для традиційного пляцка. Це так смачно, що зі стола зметуть все до крихти! Рецептом випічки поділилася кулінарка з Тернопільщини Марія Пташнік.

Раніше ми розповідали рецепт надзвичайно смачного літнього пирога з ягодами.

Інгредієнти

  • яйця – 6 шт.
  • цукор – 1 склянка
  • темне темне – 3 ч. ложки
  • борошно – 200 г
  • амоній – 1 чайна ложка (погасити 1 ст. л. оцту)

Для крему:

  • вершкове масло – 170 г
  • варене згущене молоко – 0,5 л
  • мелені просушені горіхи – 0,5 л
  • вишні, попередньо замочені в алкоголі – 0,5 л
  • крихта з коржа

Приготування

  1. Відділіть білки від жовтків і збийте з цукром (цукор додавайте в три етапи) в стійку піну.
  2. В окремій посудині збийте жовтки до посвітління (приблизно протягом трьох хвилин) і з’єднайте з білками, легко перемішуючи лопаткою.
  3. Борошно просійте з какао і додайте до яєчної маси, також легенько перемішуючи лопаткою.
  4. Наприкінці додайте амоній, погашений оцтом.
  5. Викладіть готове тісто на змащену форму і випікайте 30 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою.
  6. Охолодіть спечений корж, зріжте приблизно 1 см зверху, з більшої частини коржа заберіть середину тіста, залишаючи по краях приблизно 1 см товщини.
  7. Приготуйте крем: масло збийте зі згущеним молоком. Додайте горіхи, вишні та крихту з коржа.
  8. Оформіть пляцок на власний смак.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні