Якщо ви досі не пробували млинці на ряжанці — ви багато втратили. Але це легко виправити вже сьогодні. Обов’язково спробуйте цей рецепт! Ці млинці не рвуться, не прилипатимуть і завжди виходять дуже тоненькими.
Раніше ми розповідали, як приготувати легкі вафельні бризолі.
Інгредієнти
- Борошно – 300 г
- Окріп – 300 мл
- Ряжанка – 500 мл
- Яйця – 2
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сода без гірки – 1 ч. л.
- Олія – 50 мл
Приготування
- Нагріваємо воду до стану окропу.
- Тим часом у велику миску додаємо два яйця, всипаємо сіль і цукор. Збиваємо віничком.
- Наливаємо туди ряжанку і перемішуємо. Насипаємо соду і вливаємо олію.
- У рідину поступово всипаємо просіяне борошно (має бути дві повні склянки).
- Замішуємо все. Має вийти однорідне, досить густе тісто без грудочок.
- Якщо є міксер, використовуємо його. Після закипання води помішуємо тісто і поступово вливаємо в нього окріп.
- Після цього беремося за випікання млинців. Для цього беремо сковорідку та добре її розігріваємо. Вливаємо олію, трохи чекаємо і наливаємо тісто за допомогою ополоника.
- Смажимо млинці з кожного боку до 1 хвилини. Подаємо їх гарячими на стіл.
Вас також можуть зацікавити новини: