Субота, 12 Липня, 2025
ГоловнаНовиниЦя кава – небезпечна: яку каву не варто купувати в магазині та...

Ця кава – небезпечна: яку каву не варто купувати в магазині та як обрати якісну

Этот материал также доступен на русском языке
Приємний аромат і красива упаковка – ще не ознака хорошої кави. Дізнайтеся, як не помилитися з вибором і не нашкодити здоров’ю.

Ключові тези:

  • Найшкідливішою вважається кава зі штучними ароматизаторами – вони маскують погану сировину та можуть викликати алергію.
  • Уникайте розчинної кави низької якості – вона часто виготовлена з кавового пилу або залишків після переробки зерен.
  • Звертайте увагу на склад і маркування – уникайте продуктів із сурогатами, екстрактами чи консервантами.
  • Найкращий вибір – зернова 100% арабіка без ароматизаторів із чітко зазначеним походженням.

Кава – один з найкращих напоїв, який допомагає збадьоритися зранку. Втім, не всю каву, яка є на полицях магазинів, варто купувати, якщо не хочете зашкодити здоров’ю. Розповідаємо, на що варто звертати увагу при купівлі кави.

Раніше ми розповідали, як правильно обрати сіль для консервації.

Яку каву не варто купувати

Фахівці не радять купувати:

  • розчинну каву низької якості;
  • каву з ароматизаторами.

Найгіршою є кава, яка містить синтетичні ароматизатори, підсилювачі смаку та залишки низькосортної сировини. Замість справжніх зерен у її складі може бути дешевий кавовий пил або навіть залишки після переробки зерен.

Тому оминайте каву з написами “Ванільна”, “Ірландські вершки”, “Шоколадно-горіхова” тощо – вона містить штучні добавки, які маскують погану сировину. Така кава може викликати алергічні реакції й подразнювати шлунок.

Окрім цього, не варто купувати каву, якщо на пачці написано: “кава з додаванням кавового екстракту” або “містить кавові сурогати”.

Дешева кава, насамперед розчинна, може також свідчити про низьку якість продукту.

Зверніть також увагу на термін зберігання – у справжньої кави він не перевищує двох років. В іншому разі це може свідчити про наявність консервантів чи оброблення штучним способом.

Як обрати якісну каву

Експерти радять обирати:

  • зернову каву;
  • 100% арабіку;
  • без ароматизаторів;
  • з чітко вказаною країною походження.

Найкраще обрати каву від локальних обсмажувальників або перевірених брендів. Мелена кава також прийнятна, але вона має зберігатися в герметичному пакуванні й не мати сторонніх домішок у складі.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні