Ця страва нагадує бризолі, але готується набагато простіше. Замість того щоб окремо смажити омлетні млинці або того краще – розпластаний у корж фарш занурити у збите яйце і примудритися це вилити в сковорідку, фарш просто загортають у готові вафлі, вмочують у кляр і обсмажують. Виходить ситно, апетитно і без зайвого клопоту. На смак вони нагадують біляші. Порада: у магазинах можна знайти спеціальні вафлі під назвою «Бризолі» — восьмикутної форми, що вже нарізані порційно. З ними готувати особливо зручно.
Раніше ми розповідали, як приготувати кабачковий рулет з вершковим сиром.
Інгредієнти (на 4 порції):
- 300 г м’ясного фаршу
- 1 цибулина
- 1 яйце (у фарш)
- вафлі (краще круглі або восьмикутні — спеціальні «Бризолі»)
- 3 яйця (для кляру)
- 100 мл молока
- 100 г борошна
- сіль
Приготування
- Змішайте фарш із дрібно нарізаною цибулею, додайте яйце, сіль та перець. Перемішайте.
- Приблизно столову ложку фаршу викладіть на вафлю та накрийте іншою. Залишіть на 10 хвилин — вафля стане м’якшою.

3. Приготуйте кляр: збийте 3 яйця з молоком та борошном до консистенції густої сметани.


4. Вмочіть кожну заготівлю в кляр і обсмажте на олії з двох сторін — до золотистої скоринки.


5. Подавайте з овочевим салатом, сметаною чи соусом.

Вас також можуть зацікавити новини: