Цей спосіб консервування відрізняється ароматною овочевою подушкою із солодкого перцю, зелені та часнику, завдяки якій томати виходять неймовірно пікантними та насиченими.
Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.
Заготівля готується просто, зберігається чудово і стане улюбленим доповненням до зимового столу.
Інгредієнти (на 4 банки по 0,5 л)
- Помідори (стиглі, щільні) – 1 кг
- Перець болгарський – 5 шт.
- Гострий перець – ½ шт.
- Часник – 1 головка
- Кріп — 50 г
- Петрушка – 50 г
- Перець запашний горошком – по 1 шт. на банку
- Перець чорний горошок – по 3 шт. на банку
- Сіль – по 1 ч. л. на банку
- Цукор – по 1 ст. л. на банку
- Оцет 9% – по 1 ст. л. на банку
Приготування
- Простерилізуйте банки зручним для вас способом.
- Промийте болгарський та гострий перець, очистіть часник, зелень кропу та петрушки. Подрібніть все у м’ясорубці. Розкладіть овочеву масу по банкам – по 1 ст. л. у кожну.
- Помідори добре вимийте, видаліть плодоніжки, розріжте на 4 частини і щільно покладіть у банки. Зверху додайте залишки овочевої суміші, сіль, цукор та спеції.
- Обережно залийте окропом, накрийте кришками і поставте стерилізуватися: 10 хвилин у каструлі з рушником на дні і гарячою водою по плечі банок.
- Після закінчення стерилізації додайте в кожну банку по 1 ст. л. оцту, закатайте, переверніть догори дном, укутайте і дайте повністю охолонути — не менше 12 годин.
Вас також можуть зацікавити новини: