Четвер, 10 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяМариновані помідори на зиму по-болгарськи: найсмачніші та ароматніші – рецепт на мільйон

Мариновані помідори на зиму по-болгарськи: найсмачніші та ароматніші – рецепт на мільйон

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви шукаєте смачний та перевірений рецепт маринованих помідорів на зиму, зверніть увагу на помідори по-болгарськи.

Цей спосіб консервування відрізняється ароматною овочевою подушкою із солодкого перцю, зелені та часнику, завдяки якій томати виходять неймовірно пікантними та насиченими.

Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.

Заготівля готується просто, зберігається чудово і стане улюбленим доповненням до зимового столу.

Інгредієнти (на 4 банки по 0,5 л)

  • Помідори (стиглі, щільні) – 1 кг
  • Перець болгарський – 5 шт.
  • Гострий перець – ½ шт.
  • Часник – 1 головка
  • Кріп — 50 г
  • Петрушка – 50 г
  • Перець запашний горошком – по 1 шт. на банку
  • Перець чорний горошок – по 3 шт. на банку
  • Сіль – по 1 ч. л. на банку
  • Цукор – по 1 ст. л. на банку
  • Оцет 9% – по 1 ст. л. на банку

 

Приготування

  1. Простерилізуйте банки зручним для вас способом.
  2. Промийте болгарський та гострий перець, очистіть часник, зелень кропу та петрушки. Подрібніть все у м’ясорубці. Розкладіть овочеву масу по банкам – по 1 ст. л. у кожну.
  3. Помідори добре вимийте, видаліть плодоніжки, розріжте на 4 частини і щільно покладіть у банки. Зверху додайте залишки овочевої суміші, сіль, цукор та спеції.
  4. Обережно залийте окропом, накрийте кришками і поставте стерилізуватися: 10 хвилин у каструлі з рушником на дні і гарячою водою по плечі банок.
  5. Після закінчення стерилізації додайте в кожну банку по 1 ст. л. оцту, закатайте, переверніть догори дном, укутайте і дайте повністю охолонути — не менше 12 годин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні