Четвер, 10 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяПряний твердий сир своїми руками: ароматний делікатес зі спеціями та горіхами

Пряний твердий сир своїми руками: ароматний делікатес зі спеціями та горіхами

Этот материал также доступен на русском языке
Цей домашній сир має насичений смак і щільну текстуру, як у справжніх сироварів. А головне – готується просто і без складного обладнання.

Не треба бути сироваром, щоб створити вишуканий твердий сир у власній кухні. Всього кілька інгредієнтів і результат приємно здивує! Рецептом поділилася фудблогерка Аліна Кондратюк.

Раніше ми розповідали, як приготувати твердий сир із зеленню.

Інгредієнти

  • Молоко – 500 мл
  • Кисломолочний сир – 500 г
  • Жовток – 1 шт.
  • Вершкове масло – 40 г
  • Сода – 1/2 ч. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Гострий перець – 1/2 ч. л.
  • Гранульований часник – 1/2 ч. л.
  • Горіхи – 40 г

Приготування

  1. Молоко виливаємо в сотейник, додаємо соду, доводимо до кипіння, всипаємо сир і знову доведимо до кипіння.
  2. Сир проціджуємо.
  3. Перекладаємо сир у сковороду, додаємо жовток, перемішвємо й готуємо, збиваючи сир у грудку.
  4. Додаємо до готового сиру горіхи, спеції, перемішуємо.
  5. Перекладаємо сир у посуд із кришкою й відправляємо в холодильник.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні