Соте з баклажанів
Інгредієнти:
- Баклажани – 1,5 кг
- Томати – 1,2 кг
- Перець – 1 кг
- Морква – 800 г
- Сіль – 1 ст.л з гіркою
- Цукор – 3 ст.л (залежно від солодощі томатів, можна більше чи менше)
- Рослинна олія – 100 мл
- Оцет 9% 50мл (до смаку: можна не додавати)
Вага овочів дається вже у очищеному вигляді.
Ми розповідали, як робити запаси на зиму: а ви вмієте консервувати щавель?
Приготування:
- Баклажани помити, нарізати брусочками.
- Якщо потрібно позбавитися гіркоти, то посолити, залишити на 30 хвилин, промити. Цей етап можна пропустити, якщо волієте зберегти в салаті легку гіркуватість.
- Томати нарізати крупно.
- Моркву натерти на великій тертці.
- Перець нарізати зручними шматочками, але не дрібно.
- Любителі салатів гостріше можуть додати разом із солодким перцем ще й гострий перець, на свій смак.
- На дно каструлі налити масло, викласти томати, підсолити, потім додати овочі, що залишилися.
- Вогонь спочатку не повинен бути сильним: потрібно, щоб томати дали сік і нічого не пригоріло.
- Коли овочі пустять сік, додати сіль, що залишилася, цукор і варити після закипання 40 хвилин, періодично помішуючи. Якщо готуєте соте з оцтом, додати за 5 хвилин до кінця приготування. Але цей салат без оцту зберігається навіть у коморі.
Салат виходить густий, чимось схожий на ікру, хоча овочі не подрібнені.
Вихід готового соті – 4 л.
Читайте також: