Сезон малини — чудова нагода приготувати освіжаючий напій. Ділимось перевіреним рецептом малинового квасу.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний і корисний бузиновий лимонад.
Інгредієнти
- малина – 300-400 г
- вода – 2 л
- цукор – 100-150 г
- сухі дріжджі – 0,5 ч. ложки
Приготування
- Каструлю з водою поставте на вогонь. Доведіть до кипіння.
- Додайте малину, прокип’ятіть 1-2 хвилини.
- Додайте цукор, доводіть до кипіння та вимкніть вогонь..
- Повністю охолодіть напій, після чого процідіть.
- Додайте дріжджі. Добре розмішайте.
- Накрийте квас плівкою, за допомогою шпажки зробіть в ній дірочки. Залишіть на 12-13 годин за кімнатної температури.
- Перелийте в пляшки. Щільно закрийте. Відправте в холодильник на 2-3 доби.
Вас також можуть зацікавити новини: