П’ятниця, 9 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяУлюблений десерт дитинства: готуємо найніжніший торт з повітряним кремом «Карпатка»

Улюблений десерт дитинства: готуємо найніжніший торт з повітряним кремом «Карпатка»

Этот материал также доступен на русском языке
Цей торт смачніший, ніж з кондитерської, а готується просто та швидко. Обов'язково спробуйте!

Колись цей торт був шалено популярним! І недарма, адже він надзвичайно смачний, а у приготуванні немає нічого складного. Порадуйте своїх близьких легендарним тортом «Карпатка»!

Раніше ми розповідали, як приготувати улюблений торт «Мурашник» за 20 хвилин.

Інгредієнти

Для заварного тіста:

  • борошно – 100 г;
  • вода – 140 г;
  • сіль – щіпка;
  • масло вершкове – 60 г;
  • яйця – 4 шт.

Для крему:

молоко – 600 мл
цукор – 180 г
борошно – 60 г
яйця – 2 шт.
ванільний цукор – 10 г
вершкове масло – 180 г

Приготування

  1. Для приготування крему розбийте в сотейник яйця, всипте цукор і борошно, влийте молоко та добре перемішайте всі інгредієнти. Поставте сотейник на середній вогонь і варіть суміш до загустіння.
  2. Після загустіння проваріть крем ще хвилину, додайте ванільний цукор і перемішайте. Зніміть крем з вогню і залиште під харчовою плівкою до повного охолодження.
  3. Для приготування тіста змішайте в каструлі вершкове масло з водою та розтопіть суміш на середньому вогні. Всипте борошно й замісіть еластичне тісто за допомогою лопатки.
  4. Заваріть тісто до утворення тонкої плівки на дні каструлі. Перекладіть тісто в окрему посудину й залиште охолоджуватись.
  5. Вбийте до тіста яйця по одному, кожного разу ретельно перемішуючи. У результаті тісто має повільно стікати з лопатки. Половину тіста викладіть у форму для випікання, застелену пергаментом.
  6. Випікайте два коржі при температурі 180 градусів протягом 25–30 хвилин.
  7. Зберіть торт: збийте вершкове масло до побіління, після чого поступово введіть заварну основу, продовжуючи збивати. Покладіть один корж у кондитерське кільце, на нього викладіть увесь крем. Накрийте другим коржем. Залиште торт під харчовою плівкою в холодильнику на 3–4 години.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні