Понеділок, 5 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяТертий пиріг з яблуками та грушами - вишуканий ніжний смак

Тертий пиріг з яблуками та грушами – вишуканий ніжний смак

Этот материал также доступен на русском языке
Тертий пиріг завжди доречний і на домашньому чаюванні, і на святковому столі.

Тертий пиріг з яблуками та грушами

Для тертого пирога з яблуками та грушами знадобляться звичайнісінькі продукти.

Інгредієнти

  • Жовтки – 6 шт.,
  • цукор – 250 г,
  • вершкове масло – 150 г,
  • молоко – 3 столові ложки,
  • розпушувач – 10 г,
  • борошно – 500 г (може, піде трохи більше),
  • яблука – 1,5 кг,
  • груша – 1-2 шт.,
  • сік половини лимона,
  • білки – 6 шт.

Приготування

  1. Жовтки та білки розділити: білки помістити у холодильник, а жовтки збити з цукром (150 г), додати м’яке вершкове масло та молоко.
  2. Поступово додати борошно і розпушувач і замісити тісто. Тісто має бути еластичним і не прилипати до рук.
  3. Третину тіста покласти в морозилку, а основну частину – в холодильник на 15 хвилин.
  4. Яблука очистити і натерти на тертці. Грушу почистити і нарізати маленькими кубиками.
  5. Підготовлені яблука і груші викласти на сковороду, додати сік лимона, решту цукру і тушкувати на невеликому вогні, доки рідина не випарується.
  6. Білки збити у міцну піну.
  7. Деко змастити вершковим маслом, посипати трохи борошном. Розкачати тісто по периметру дека.
  8. Викласти зверху начинку. Потім натерти на тертці половину тіста з морозилки і розподілити його на начинці. Зверху викласти білки і знову натерте тісто з морозилки.
  9. Пиріг запікати в розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні