Неділя, 4 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайкращий одеський форшмак: рецепт знаменитої страви, перевірений часом

Найкращий одеський форшмак: рецепт знаменитої страви, перевірений часом

Этот материал также доступен на русском языке
Це найсмачніший рецепт улюбленої страви з оселедця. Переконайтеся в цьому самі!

Серед безлічі одеських смаколиків форшмак займає особливе місце. Це не просто закуска з оселедця – це частина історії міста, передана через покоління, один із символів одеської кухні. Приготуйте улюблену страву за класичним рецептом, перевіреним часом.

Раніше ми писали, що запіканка в лаваші – це швидко, смачно, недорого.

Інгредієнти

  • Оселедець – 250 г
  • Яйця варені – 2 шт.
  • Цибуля – половина
  • Вершкове масло – 1 чайна ложка
  • Яблуко – половина
  • Свіжа зелень

Приготування

  1. Оселедець очищаємо від кісток, цибулину та яблуко — також чистимо.

  2. Яйця відварюємо до готовності, потім очищаємо від шкаралупи.

  3. Цибулю попередньо маринуємо: нарізаємо шматочками, складаємо у миску. Беремо в однакових пропорціях гарячу воду, сіль, цукор та оцет. Змішуємо, заливаємо цибулю й залишаємо на 10–15 хвилин.

  4. Далі цибулю, оселедець, половинку очищеного яблука та яйця кладемо в чашу блендера й перебиваємо до однорідного стану.

  5. У готовий форшмак додаємо чайну ложку розтопленого вершкового масла і ще раз усе перемішуємо.

  6. Подаємо на хрусткому багеті, посипавши зверху свіжою зеленню.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні