Хочете приготувати щось смачне до чаю просто і швидко? Обирайте вергуни! Усього шість простих інгредієнтів, які точно знайдуться в домі й пів години часу – і улюблена з дитинства випічка готова!
Раніше ми розповідали, як спекти торт «Наполеон» у склянках.
Інгредієнти для найсмачніших вергунів
- яйце – 2 шт.
- горілка – 1 ст. л.
- борошно – 1 склянка
- сіль – 0,25 ч. л.
- цукрова пудра – 2 ст. л.
- олія для смаження
Вергуни – етапи приготування
- Збийте яйця із сіллю.
- Додайте горілку й добре перемішайте.
- Поступово додавайте борошно, замішуючи тісто.
- Тісто зберіть в кулю, накрийте тарілкою і залишіть на 15-20 хвилин.
- Відокремте половину тіста і розкатіть в якомога тонший пласт, трохи підсипаючи поверхню борошном. Наріжте тісто на смужки, завтовшки 3-4 сантиметри, а потім поперек.
- У центрі кожного шматочка зробіть надріз і протягніть через нього один кінець смужки тіста, вивернувши їх.
- Розігрійте олію в сотейнику, щоб вергуни плавали й обсмажте їх до золотистого кольору.
- Готові вергуни викладіть на паперову серветку, щоб забрала надлишки олії, і посипте цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини: