Раніше ми давали рецепт м’яса в секретному маринаді підкорює серця гурманів.
Пропонуємо вам запечене куряче м’ясо з сиром: простий та смачний рецепт.
Інгредієнти для соковитого м’яса в духовці
- Куряче філе — 2 шт.
- Оливкова олія — 3 ст. л.
- Соєвий соус — 1 ст. л.
- Паприка — 1 ч. л.
- Карі — 1 ч. л.
- Сушений часник — 1 ч. л.
- Сіль, перець — за смаком
Для сирної заливки:
- Бринза або твердий сир — 50 г
- Вершкове масло — 60 г
- Пір’я зеленої цибулі
- Сіль, перець — за смаком
Час приготування: 1 година
Приготування м’яса під сирною шапкою
1. Підготовка м’яса: Наріжте куряче філе невеликими брусочками та перекладіть у миску.
2. Маринування: До м’яса додайте оливкову олію, соєвий соус, паприку, карі, сушений часник, сіль і перець. Добре перемішайте та залиште маринуватися на 30 хвилин.
3. Формування шашликів: Замариновані шматочки м’яса нанизайте на дерев’яні шпажки. З двох філе виходить близько трьох порцій.
4. Запікання: Викладіть шашлики на деко, застелене пергаментом, та запікайте у розігрітій до 180 °C духовці протягом 20 хвилин.
5. Приготування сирної заливки: Розтопіть вершкове масло, додайте натертий сир або бринзу, нарізану зелену цибулю, подрібнений часник, сіль і перець. Добре перемішайте.
6. Завершення приготування: Дістаньте шашлики з духовки, розподіліть сирну заливку зверху та поверніть у духовку ще на 10 хвилин, щоб сир розплавився й поєднався з м’ясом.
7. Подача: Подавайте гарячими. Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини: