Субота, 19 Квітня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНе паскою єдиною: печемо оригінальних австрійських великодніх зайчиків

Не паскою єдиною: печемо оригінальних австрійських великодніх зайчиків

Этот материал также доступен на русском языке
Великдень – час цікавих кулінарних експериментів! Приготуйте неймовірну випічку у вигляді зайчиків, традиційну для Австрії. У захваті будуть не тільки діти, а й дорослі!

Хочете здивувати рідних та гостей оригінальною великодньою випічкою, яка доповнить традиційну? Тоді цей рецепт – точно для вас. Готуємо найсмачніших великодніх зайчиків!

Раніше ми розповідали, як приготувати великодні тарталетки-корзинки.

Інгредієнти:

  • Тепле молоко – 250 мл
  • Живі дріжджі – 25 м
  • Дрібка солі
  • Вершкове масло –100 г
  • Цукор – 200 г
  • Розпалені темні родзинки – за смаком
  • Борошно – 700 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванілін
  • Кориця –за бажанням
  • Цукрова пудра для присипки

Приготування:

1. Приготуйте опару. Змішайте тепле молоко, дріжджі і 2 столові ложки цукру. Зачекайте утворення бульбашок.
2. Додайте взбиті яйця, решту цукру, розтоплене вершкове масло, сіль і ванілін.
3. Порціями додайте просіяне борошно. Замішайте щільне тісто. Зробіть кульку й приберіть тісто в тепле місце. 4. Розділіть тісто на дві кульки. Поки працюватимете з однією, іншу обов’язково накрийте харчовою плівкою. Викладіть тісто на дощечку з борошном. Розділіть на рівні шматочки. Кожний шматочок – на три частини: тулуб і голову, вушка й хвостик.
5. З найбільшої частини зробіть тулуб. При бажанні, можна змастити його олією і притрусити цукром і корицею. Далі зробіть жгутик, скрутіть його в рол. Притисніть долонею. До тулуба прикріпіть голову (око буде з родзинки) і хвостик.
6. Викладіть усіх зайчиків на деко з пергаментом, змастіть яйцем і випікайте до рум’яної скоринки в розігрітій до 190 градусів духовці.
7. Дайте випічці охолонути й присипте її цукровою пудрою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні