Вівторок, 1 Квітня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємося до Великодня: паска з родзинками - класика святкової випічки

Готуємося до Великодня: паска з родзинками – класика святкової випічки

Этот материал также доступен на русском языке
Наближається Великдень, і господині починають придивлятися до старих і нових рецептів пасок і пасок. Рецепти святкових пасок нерідко передаються з покоління до покоління.

Паска з родзинками

Раніше ми розповідали про 10 секретів ідеальної великодньої паски: це повинна знати кожна господиня

Інгредієнти:

  • молоко – 0,5 л,
  • борошно – 1,2 кг,
  • вершкове масло – 150 г,
  • маргарин – 100 г,
  • пресовані дріжджі – 75 г,
  • цукор – 2 склянки,
  • яйця – 5 шт.,
  • родзинки – 150 г,
  • ванільний цукор – 1 пакетик,
  • цедра одного апельсина або лимона.

Приготування

  1. Почніть із підготовки опари. У теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте склянку цукру та пару ложок борошна. Добре перемішайте та залиште в теплі.
  2. Жовтки збийте із цукром, додайте ванільний цукор. Коли опара збільшиться в об’ємі вдвічі, введіть в неї м’яку олію, маргарин, збиті жовтки та інше борошно.
  3. Замісіть тісто, за потреби додайте ще борошна. Залишіть його в теплі, накривши рушником, для підйому.
  4. Родзинки промийте гарячою водою, цедру лимона та апельсина (жовту частину) натріть на тертці. Білки збийте до утворення піни. Потім додайте в тісто родзинки, цедру та збиті білки, ретельно вимішайте. Дайте тесту підійти ще 30 хвилин.
  5. Змастіть форми для випікання олією, наполовину заповніть тестом і дайте йому піднятися до краю форми. Якщо не плануєте використовувати цукрову глазур для декору, покрийте верх тіста збитим жовтком.
  6. Випікайте при 180 градусах до готовності (35-45 хвилин). У перші 20 хвилин не відкривайте дверцята духовки. Готовність паски перевіряйте зубочисткою: якщо вона виходить сухою, можна діставати випічку.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні