Паска з родзинками
Раніше ми розповідали про 10 секретів ідеальної великодньої паски: це повинна знати кожна господиня
Інгредієнти:
- молоко – 0,5 л,
- борошно – 1,2 кг,
- вершкове масло – 150 г,
- маргарин – 100 г,
- пресовані дріжджі – 75 г,
- цукор – 2 склянки,
- яйця – 5 шт.,
- родзинки – 150 г,
- ванільний цукор – 1 пакетик,
- цедра одного апельсина або лимона.
Приготування
- Почніть із підготовки опари. У теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте склянку цукру та пару ложок борошна. Добре перемішайте та залиште в теплі.
- Жовтки збийте із цукром, додайте ванільний цукор. Коли опара збільшиться в об’ємі вдвічі, введіть в неї м’яку олію, маргарин, збиті жовтки та інше борошно.
- Замісіть тісто, за потреби додайте ще борошна. Залишіть його в теплі, накривши рушником, для підйому.
- Родзинки промийте гарячою водою, цедру лимона та апельсина (жовту частину) натріть на тертці. Білки збийте до утворення піни. Потім додайте в тісто родзинки, цедру та збиті білки, ретельно вимішайте. Дайте тесту підійти ще 30 хвилин.
- Змастіть форми для випікання олією, наполовину заповніть тестом і дайте йому піднятися до краю форми. Якщо не плануєте використовувати цукрову глазур для декору, покрийте верх тіста збитим жовтком.
- Випікайте при 180 градусах до готовності (35-45 хвилин). У перші 20 хвилин не відкривайте дверцята духовки. Готовність паски перевіряйте зубочисткою: якщо вона виходить сухою, можна діставати випічку.
Читайте також: