У Стародавній Греції висушені виноградини були дуже цінними, вважалися засобом від багатьох хвороб і використовувалися як валюта.
Зараз родзинки доступні всім, він знаходиться повсюдно у продажу. І використовуємо ми його не тільки як ласощі, а й з лікувальною метою.
Чим корисний відвар родзинок?
-
Підтримка серця та судин. Родзинки багаті на калій, який є важливим для роботи серця та судинної системи. У вигляді відвару калій засвоюється швидше, тому напій допомагає при задишці та занепаді сил, пов’язаному зі слабкістю серцевого м’яза. Також корисний у період підвищених навантажень.
-
Натуральний засіб від запорів. Калій важливий для роботи кишечника, тому відвар родзинок допомагає при запорах і корисний при кишкових інфекціях.
-
Підтримка нервової системи. Вітаміни групи B у складі родзинок зміцнюють нерви. Відвар корисний при стресах, розумовій втомі та безсонні.
-
Допомога при застудах та зневодненні. Цей насичений вітамінами напій допомагає відновити водно-сольовий баланс під час ГРВІ, при високій температурі та інших станах, що спричиняють зневоднення.
-
Підтримка при анемії. Відвар родзинок сприяє поповненню заліза в організмі. Його рекомендують у складі раціону при залізодефіцитній анемії нарівні з гранатовим соком, яблуками та яловичиною.
-
Здоров’я кісток. Родзинки містять бор, який допомагає уповільнити розвиток остеопорозу у людей похилого віку.
Як приготувати відвар?
Родзинки не потрібно кип’ятити, оскільки при цьому втрачаються корисні речовини. Вимийте та замочіть родзинки, потім запарте їх у термосі.
Рецепт
На 1 літр окропу – 5 столових ложок родзинок. Залийте окропом, закрийте термос і залиште на 30-40 хвилин. Напій готовий! Ягоди теж можна з’їсти – з медом вони стануть смачним та корисним десертом.
Протипоказання:
Відвар родзинок не рекомендується при цукровому діабеті, виразці шлунка та дванадцятипалої кишки.
Читайте також: