Пора спробувати новий рецепт паски? Зупиніть свій вибір на заварній пасці. Ця запашна випічка від відомої кулінарки Лідії Цвіт відрізняється дуже ніжною, м’якою текстурою, до того ж – надзвичайно довго зберігається. Переконайтеся в цьому самі!
Раніше ми розповідали найшвидший рецепт паски.
Інгредієнти:
Для заварної основи:
- Борошно – 50 г
- Гаряче молоко – 200 мл
Для опари:
- Ледь тепле молоко – 200 мл
- Цукор – 1 ст. ложка
- Пресовані дріжджі – 40 г
- Просіяне борошно – 130 г
Для тіста:
- Жовтки – 7 шт.
- Білок – 1 шт.
- Цукор – 150 г
- Ванільний цукор – 2 пакетики
- Сіль – 1 ч. ложка
- Вершкове масло – 100 г
- Борошно – 600 г
- Куркума – 0, 25 ч. ложки
- Родзинки – 200 г
- Цедра – 1 ч. ложка
- Крохмаль – 1 ст. ложка
Приготування:
1. Для приготування заварної основи у борошно влийтетгаряче молоко й перемішайте міксером, щоб не було грудочок. Маса має бути липкою та густою.
2. Для приготування опари змішайте молоко з цукром, додайте до нього пресовані дріжджі. Наприкінці додайте охолоджену заварну основу. Усе перемішайте за допомогою міксера. Додайте просіяне борошно й знову перемішайте до однорідної маси. Накрийте опару рушником і залишіть у теплому місці на 40 хвилин.
3. Для тіста за допомогою міксера змішайте жовтки з білком, сіллю, цукром і ванільним цукром до однорідної білої маси. Залиште її на 20 хвилин, а потім змішайте з опарою. Поступово додавайте просіяне борошно і замішайте тісто, додаючи по ложці не гарячого розтопленого вершкового масла. Після цього добре вимісіть тісто руками протягом приблизно 40 хвилин.
4. У готове тісто додайте сухофрукти, перемішані з крохмалем. Накрийте його харчовою плівкою і залишіть у теплому місці на одну годину.
5. Змастіть руки олією, щоб тісто не прилипало, і порційно сформуйте кульки, які викладіть у паперові форми. У центрі кожної паски зробіть отвір, щоб вийшло повітря. Залишіть паски підійматися на одну годину.
6. Змастіть верхівки пасок жовтком, змішаним із молоком або водою. Відправте в розігріту до 160 градусів духовку на одну годину.
Вас також можуть зацікавити новини: