Середа, 12 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяПослухаємо лікаря-нутриціолога: які продукти краще вживати в парі

Послухаємо лікаря-нутриціолога: які продукти краще вживати в парі

Этот материал также доступен на русском языке
Деякі продукти при їх поєднанні з іншими не тільки доповнюють, а й посилюють властивості кожного з них. Тому дієтологи висловили своє "ні" окремому харчуванню.

Які продукти краще вживати в парі?

Деякі продукти при їх поєднанні з іншими не тільки доповнюють, а й посилюють властивості кожного з них. Деякі поєднання можуть здатися вам дивними.

Мед та імбир

Поєднання імбиру з медом має ефективну протизапальну та загальнозміцнюючу дію.

Куряче м’ясо та гречка

Гречка покращує роботу травної системи, зміцнює імунітет, у ній багато вітаміну В6. А в курячому м’ясі міститься цинк, який сприяє засвоєнню цього вітаміну.

Морква та волоські горіхи

Морква багата на каротин, а волоські горіхи — на вітамін Е. Це поєднання покращує зовнішній вигляд шкіри, волосся, нігтів, а також зміцнює імунітет, позитивно впливає на пам’ять і увагу.

Інжир та молоко

В інжирі багато магнію, а молоко – джерело кальцію. Завдяки магнію кальцій засвоюється набагато ефективніше. Ця пара – ще й відмінний протизапальний засіб.

Твердий сир та петрушка

Це поєднання корисне для здоров’я кісток. У твердих сирах міститься багато цинку, а вітамін Е, який є у будь-якій зелені, посилює антиоксидантну дію цього елемента.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні