Вегетаріанські котлети – це справжня знахідка для тих, хто любить м’ясо, але дотримується посту. Ніжні, ароматні та соковиті – вони настільки смачні, що залишаться з вами й у звичайному раціоні. А готуються швидко з простих продуктів.
Раніше ми розповідали, як приготувати пісні котлети з капусти.
Інгредієнти:
- Гречка – 1 скл.
- Картопля – 4-5 шт.
- Сіль – до смаку
- Мелений коріандр – 1 ч. л.
- Мелені сухарі – 70-100 г
- Соняшникова олія (для смаження) – 50 г
Приготування:
- Гречку перебираємо і ретельно промиваємо. Заливаємо крупу окропом (2-2,5 склянки) і даємо їй закипіти. Далі варимо під кришкою на невеликому вогні до готовності (приблизно протягом 25-30 хвилин).
- Картоплю промиваємо, викладаємо у казанок, заливаємо холодною водою. Доводимо до кипіння і варимо у мундирах до готовності на невеликому вогні під кришкою (близько 20 хвилин). Воду зливаємо
- Картоплю охолоджуємо та очищаємо від шкірки.
- Пропускаємо через м’ясорубку гречку та картоплю. Солимо, додаємо коріандр, добре перемішуємо.
- За допомогою качалки розчавлюємо сухарі. Мокрими руками формуємо котлети й обвалюємо їх у сухарях.
- Розігріваємо сковороду з 2-3 ст. ложками олії. Смажимо наші котлети на середньому вогні до рум’яної скоринки (близько 1-2 хвилини з кожного боку).
Вас також можуть зацікавити новини: