Шоколадні цукерки – це завжди смачно, але магазинні не можуть зрівнятися з домашніми! Усього з чотирьох інгредієнтів ви зможете створити солодощі, які точно підкорять вас і ваших гостей! Переконайтеся в цьому самі!
Раніше ми розповідали, як приготувати ніжні медово-шоколадні тістечка.
Інгредієнти:
- лісові горіхи – 100 г (50 г для обсипання та 50 г для начинки);
- чорний або молочний шоколад – 75 г (50 г у цукерки, 25 г у глазур);
- білий шоколад – 95 г;
- молоко – 60 мл (50 мл у цукерки, 3 ст.л. в глазур).
Приготування:
- Поламайте білий і молочний (або чорний) шоколад у миску, залийте його молоком і прогрійте в мікрохвильовій печі до досягнення однорідної маси.
- У кавомолці перемеліть 25 г горіхів (25 ядер) в дрібну крихту й висипте їх в гарячу шоколадно-молочну масу. Усе добре перемішайте.
- Охолодіть шоколадну масу до кімнатної температури і сховайте в холодильник для охолодження (приблизно на 15-20 хвилин).
- Подрібніть 50 грамів горіхів для обсипання (не надто дрібно).
- Дістаньте з холодильника шоколадно-горіхову масу (вона має добре тримати форму) і починайте ліпити цукерки. У подрібнені горіхи викладіть половину чайної ложки маси, всередину вдавіть ядро фундука і дуже швидко зробіть кульку. Кожну кульку злегка обваляйте в горіховій крихті.
- Тарілку з готовими цукерками відправте в морозилку на приблизно 20 хвилин.
- Для глазурі до молочного шоколаду додайте молоко і розтопіть масу в мікрохвильовій печі. Усе добре перемішайте (якщо хочете, щоб глазур не приставала до пальців, не додавайте молоко, а візьміть більше шоколаду). Не охолоджуйте, інакше глазур буде надто густа і цукерки катати в ній буде складно.
- Дістаньте з морозилки цукерки й по одній занурте в глазур, добре обваляйте в ній. За допомогою виделки дістаньте та викладіть на тарілку, після чого знову відправте в холодильник.
Вас також можуть зацікавити новини: