Сезон шашликів наближається, а отже, саме час озброїться рецептом кращого маринаду! Він додасть м’ясу дивовижну ніжність – і ваш шашлик просто танутиме в роті. Головним секретом маринаду є додавання до нього ківі.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний оселедець у маринаді.
Інгредієнти:
- свинина – 1,5 кг
- ківі – 5 шт.
- паприка – 1 ч. лож.
- сушений часник – 2 ч. лож.
- цибуля – 200 г
- сіль – за смаком
- чорний мелений перець – 0,5 ч. лож.
- порошок перцю чилі – 0,5 ч. лож.
Приготування:
- Свинину промиваємо у холодній воді, обсушуємо за допомогою рушника. Розрізаємо м’ясо на шматки розміром 5-7 см. Свинину також можна замінити на яловичину.
- Очищаємо цибулю, розрізаємо головки навпіл уздовж і шаткуємо тонкими пів кільцями. Складаємо цибулю в миску, мені руками, щоб виділився сік.
- Ківі очищаємо від шкірки, обполіскуємо холодною водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо кружальцями завтовшки 0,5-1 см. Складаємо ківі в блендер і подрібнюємо. Якщо блендера немає, використовуйте велику тертку.
- З’єднуємо чорний і червоний перець, додаємо паприку, сушений часник, сіль і перемішуємо. У просторий пластиковий, скляний, емальований або з нержавіючої сталі посуд, укладаємо нашатковану цибулю, нарізане м’ясо і подрібнені ківі. Приправляємо сумішшю спецій. Перемішуємо шашлик руками, з силою розминаючи кожен шматок. Утрамбовуємо інгредієнти та прикриваємо їх кришкою або харчовою плівкою. Залишаємо шашлик маринуватися 30 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини: