Четвер, 6 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяШашлик буде напрочуд м'яким і соковитим: маринуємо м'ясо за справжнім кавказьким рецептом

Шашлик буде напрочуд м’яким і соковитим: маринуємо м’ясо за справжнім кавказьким рецептом

Этот материал также доступен на русском языке
Секрет ідеального шашлику криється не тільки у м'ясі, але і в правильному маринаді. Ловіть найкращий рецепт!

Сезон шашликів наближається, а отже, саме час озброїться рецептом кращого маринаду! Він додасть м’ясу дивовижну ніжність – і ваш шашлик просто танутиме в роті. Головним секретом маринаду є додавання до нього ківі.

Раніше ми розповідали, як приготувати смачний оселедець у маринаді.

Інгредієнти:

  • свинина – 1,5 кг
  • ківі – 5 шт.
  • паприка – 1 ч. лож.
  • сушений часник – 2 ч. лож.
  • цибуля – 200 г
  • сіль – за смаком
  • чорний мелений перець – 0,5 ч. лож.
  • порошок перцю чилі – 0,5 ч. лож.

Приготування:

  1. Свинину промиваємо у холодній воді, обсушуємо за допомогою рушника. Розрізаємо м’ясо на шматки розміром 5-7 см. Свинину також можна замінити на яловичину.
  2. Очищаємо цибулю, розрізаємо головки навпіл уздовж і шаткуємо тонкими пів кільцями. Складаємо цибулю в миску, мені руками, щоб виділився сік.
  3. Ківі очищаємо від шкірки, обполіскуємо холодною водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо кружальцями завтовшки 0,5-1 см. Складаємо ківі в блендер і подрібнюємо. Якщо блендера немає, використовуйте велику тертку.
  4. З’єднуємо чорний і червоний перець, додаємо паприку, сушений часник, сіль і перемішуємо. У просторий пластиковий, скляний, емальований або з нержавіючої сталі посуд, укладаємо нашатковану цибулю, нарізане м’ясо і подрібнені ківі. Приправляємо сумішшю спецій. Перемішуємо шашлик руками, з силою розминаючи кожен шматок. Утрамбовуємо інгредієнти та прикриваємо їх кришкою або харчовою плівкою. Залишаємо шашлик маринуватися 30 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні