Готувати таку запіканку – суцільне задоволення. Обов’язково спробуйте!
Читайте також: Запіканка з гарбуза та сиру
Інгредієнти:
- кисломолочний сир – 700 г
- яйця – 5 шт.
- цукор – 150 г
- сметана – 200 г
- кукурудзяний крохмаль – 50 г
- ванільний цукор – 10 г
- щіпка солі
Для змащування форми:
- вершкове масло – 20 г
- манна крупа – 1,5 ст. л.
Приготування:
- Сир краще брати пожирніше. Потрібно збити блендером до однорідної маси.
- Відокремте жовтки від білків. Жовтки відправте до сиру, додайте сіль, цукор, ванільний цукор та сметану. І збийте все добре блендером. Наприкінці додайте крохмаль і ретельно перемішайте.
- В окремому посуді збийте білки до стійких піків і з’єднайте з сирною масою.
- Форму для запікання змастіть олією і посипте манкою, вилийте тісто.
- Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50 хвилин.
- Дайте запіканці охолонути і лише після цього нарізайте на порційні шматочки.
Вас також можуть зацікавити новини: