Раніше ми давали рецепт домашнього плавленого сиру без консервантів та барвників.
Приготування домашнього сиру стає дедалі популярнішим серед любителів здорового харчування. Простий рецепт сиру з перцем і кропом дозволить створити корисний продукт без консервантів та хімічних домішок.
Інгредієнти:
- 2 л пастеризованого молока
- 500 мл кислого молока
- 4 яйця
- 1 ч. л. солі
- Додаткові інгредієнти: червоний солодкий перець, кріп.
Приготування:
- Заквасьте 500 мл молока, залишивши його при кімнатній температурі на 2-3 доби або додайте ложку кефіру та підігрійте до 40°C.
- Доведіть до кипіння 1,5 л молока.
- В окремій посудині збийте яйця з кислим молоком.
- Додайте яєчно-кисломолочну суміш у кипляче молоко, постійно помішуючи.
- Варіть на повільному вогні до відокремлення сироватки (приблизно 7-10 хвилин).
- Відкиньте масу на сито, вистелене марлею, щоб позбутися зайвої рідини.
- Додайте дрібно нарізаний перець, кріп та сіль за смаком.
- Викладіть у форму, придавіть вантажем і залиште на 8-10 годин.
- Охолодіть у холодильнику перед подачею.
Готовий сир має ніжну структуру, нагадуючи адигейський, але більш щільний. Він чудово смакує з теплим хлібом, а головне – натуральний і корисний! Спробуйте приготувати цей сир удома і насолоджуйтесь його унікальним смаком!
Вас також можуть зацікавити новини: