П’ятниця, 28 Лютого, 2025
ГоловнаНовиниБагато хто навіть не дивиться на цю рибу, а дарма: вчені назвали...

Багато хто навіть не дивиться на цю рибу, а дарма: вчені назвали види, які просто мегакорисні

Этот материал также доступен на русском языке
Харчування дуже впливає на тривалість життя. Тому цікаво дізнатися, завдяки чому японці живуть в середньому 84 роки. Виявляється, у їхньому раціоні багато риби, але не будь-якої.

Дослідники з Медичної школи Університету Нагої провели масштабне дослідження, до якого залучили близько 80 тисяч людей віком від 35 до 69 років, пише ТСН.

Експеримент тривав кілька років. У цей період вчені аналізували стан здоров’я, вагу, спосіб життя, харчові звички та гастрономічні уподобання учасників.

Читайте також: Не менше 1 разу на тиждень: названо найкориснішу рибу, яку обов’язково потрібно їсти взимку

Корисні властивості дрібної риби

Висновки свідчать, що люди, які регулярно вживають дрібну рибу, живуть довше і рідше хворіють на онкологічні захворювання. Тож включення дрібної риби у раціон є дуже простим, досить бюджетним і водночас надзвичайно дієвим способом подбати про своє довголіття. Справа в тому, що саме невелика риба містить такі біологічно активні речовини, які здатні допомогти підтримувати здоров’я та уповільнювати старіння організму.

Професор Такаші Тамура вважає, що дрібна риба повинна входити у раціон харчування і дітей, і дорослих. Її можна вживати навіть у консервах. Адже це дає можливість їсти рибу цілою. Бо саме кістки у ній містять багато корисних речовин: кальцій і вітамін А. Ці елементи вкрай важливі для здоров’я кісток, зубів, а також для зміцнення імунної системи.

Для українців дрібна риба також доступна. Можна обирати хамсу, кільку, бички, анчоуси, сардини. Такі продукти корисно споживати два-три рази на тиждень.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні