Понеділок, 24 Лютого, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНезаслужено забуті тістечка «Їжачки»: готуємо легендарний десерт

Незаслужено забуті тістечка «Їжачки»: готуємо легендарний десерт

Этот материал также доступен на русском языке
Цей десерт чиимало людей забули, проте саме час відродити його, тому що це дуже смачно!

Не знаєте, що приготувати до чаю чи кави? Тістечка «Їжачки», знайомі з дитинства, – те, що потрібно! Ці солодощі готуються легко і припадуть до смаку як дітям, так і дорослим!

Раніше ми розповідали, як приготувати торт «Рафаелло» без випічки за 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • Яйце – 5 шт.
  • Вершкове масло – 250 г
  • Сметана – 100 г
  • Сода – 1 ч. ложка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Борошно – 0,5-1 склянки
  • Вафлі – 200-250 г
  • Цукор – 1 склянка
  • Какао – 2 ст. ложки
  • Молоко – 4-5 ст. ложок
  • Вишня

Приготування:

  1. Яйця варимо вкруту. Натираємо на дуже дрібній тертці жовтки та викладаємо їх у глибоку мисочку.
  2. Додаємо до жовтків щіпку солі, сметану і трохи цукру (буквально 1 ложку). Ретельно перемішуємо до однорідності.
  3. Соду гасимо соком лимона або оцтом, додаємо в миску.
  4. Розм’якшене вершкове масло додаємо в масу, збиваємо і поступово всипаємо борошно, що просіює. Замішуємо тісто. Воно не повинно бути дуже щільним, але й не липнути до рук.
  5. Відщипуємо невеликий шматочок тіста. У центр кладемо вишню.
  6. Деко застилаємо пергаментом або змащуємо олією. Формуємо кульки та викладаємо їх на деко. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
  7. Готуємо шоколадну карамель. У невелику каструльку відправляємо молоко, цукор та какао. Ставимо на вогонь.
  8. Вафлі подрібнюємо у крихту.
  9. Трохи охолоджені кульки опускаємо в карамель і обвалюємо з усіх боків у крихті. Залишаємо до застигання.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні