Макаржаник
Макаржаник – старовинний український десерт із м’якого коржика, маку та молока. Його подають у глибокій тарілці та їдять ложкою.
Інгредієнти:
- цукор – 200 г,
- мед – 100 г,
- кефір – 100 мл,
- яйця – 3 шт.,
- борошно – 200 г,
- сода – 1 чайна ложка,
- молоко – 200 мл,
- мак – 100 г.
Приготування:
- Збийте яйця, додайте 100 г цукру та мед, перемішайте.
- Влийте кефір, додайте соду, знову перемішайте.
- Всипте борошно і замісіть рідке тісто.
- Вилийте тісто в змащену маслом форму і випікайте 30 хвилин при 180 градусах.
- Мак промийте, облийте окропом і розітріть: спочатку без цукру, потім зі 100 г цукру, що залишилися.
- Закип’ятіть молоко і залийте ним мак.
- Готовий корж дістаньте з форми, наріжте на шматочки.
- Подавайте, заливаючи шматочки молочно-маковою сумішшю.
Вам сподобається: