Субота, 22 Лютого, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяМакаржаник - найніжніший десерт із бабусиної записника

Макаржаник – найніжніший десерт із бабусиної записника

Этот материал также доступен на русском языке
В українській національній кухні, особливо в десертах, значне місце посідають страви з використанням маку. Сьогодні ми розповімо вам про смачний старовинний пиріг з маком і подаруємо йому друге життя - вже в сучасній кулінарії.

Макаржаник

Макаржаник – старовинний український десерт із м’якого коржика, маку та молока. Його подають у глибокій тарілці та їдять ложкою.

Інгредієнти:

  • цукор – 200 г,
  • мед – 100 г,
  • кефір – 100 мл,
  • яйця – 3 шт.,
  • борошно – 200 г,
  • сода – 1 чайна ложка,
  • молоко – 200 мл,
  • мак – 100 г.

Приготування:

  1. Збийте яйця, додайте 100 г цукру та мед, перемішайте.
  2. Влийте кефір, додайте соду, знову перемішайте.
  3. Всипте борошно і замісіть рідке тісто.
  4. Вилийте тісто в змащену маслом форму і випікайте 30 хвилин при 180 градусах.
  5. Мак промийте, облийте окропом і розітріть: спочатку без цукру, потім зі 100 г цукру, що залишилися.
  6. Закип’ятіть молоко і залийте ним мак.
  7. Готовий корж дістаньте з форми, наріжте на шматочки.
  8. Подавайте, заливаючи шматочки молочно-маковою сумішшю.

Вам сподобається:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні