Яка картопля не розварюється
Чимало страв передбачають, що картопля має залишатися шматками після приготування. Якщо ви хочете, щоб картопля тримала форму, віддайте перевагу таким сортам: Гала, Синьоочка, Пікассо, Ред Скарлет, Венета і Леон.
Варто прочитати: Неймовірно смачна і ароматна картопля з хрусткою скоринкою – ось що роблять досвідчені господині
Більш однорідної консистенції можна досягти з сортами, що розварюються: Слов’янка, Белла Росса, Артеміда і Адретта.

Картопля для пюре
Для приготування картопляного пюре варто обирати сорти, які містять багато крохмалю. Вони добре розварюються і надають страві бажаної консистенції. Підійдуть Слов’янка, Белла Росса, Артеміда.
Якщо не вдається точно визначити сорт картоплі, то обирайте її для пюре за зовнішнім виглядом. Більше підійдуть овочі з білою шкіркою. Зазвичай, вони швидше готуються і мають солодкуватий смак.
Також врахуйте, з молодої картоплі важко приготувати смачне пюре. Для такої страви обирайте стару картоплю, яка має міцну шкірку.
Картопля для супів
Якщо ви готуєте традиційний суп або борщ, обирайте картоплю, яка матиме в страві вигляд акуратних шматочків. Відмінно буде виглядати і смакуувати Венета, Санте, Невський, Ред Скарлет.
Сорти, які розварюються, добре підійдуть для приготування супів-пюре.
Картопля для смаження
Найкращою для смаження вважається картопля із червоним забарвленням шкірки. Вона багата на антоціан, а крохмалю містить менше. Тому добре тримає форму і золотиться. Зверніть увагу на такі сорти: Гала, Синьоочка, Ред Скарлет.
Маловідомий сорт Інноватор використовує для приготування картоплі-фрі одна з популярних мереж фастфудів.

Картопля для запікання
Кухарі обирають для запікання в духовці картоплю з достатньою кількістю крохмалю і пружною структурою одночасно. Такими є Венета, Леон, Розара.
При цьому картопля з білою шкіркою дозволить отримати хрусткішу скоринку, а з червоною – насичений смак.
Вас також можуть зацікавити новини: