Неділя, 23 Лютого, 2025
ГоловнаНовиниЯк обрати ідеальну картоплю: кращі сорти для пюре та смаження - смачніше...

Як обрати ідеальну картоплю: кращі сорти для пюре та смаження – смачніше точно не знайдете

Этот материал также доступен на русском языке
Картопля – найпопулярніший овоч для гарнірів. Її варять, смажать, запікають, тушкують, готують на пару. Кухарі проаналізували характеристики різних сортів картоплі і визначили, для якого типу приготування яку картоплю краще обирати. Тож при купівлі картоплі врахуйте, які страви плануєте. Так зможете обрати найкращі сорти.

Яка картопля не розварюється

Чимало страв передбачають, що картопля має залишатися шматками після приготування. Якщо ви хочете, щоб картопля тримала форму, віддайте перевагу таким сортам: Гала, Синьоочка, Пікассо, Ред Скарлет, Венета і Леон.

Варто прочитати: Неймовірно смачна і ароматна картопля з хрусткою скоринкою – ось що роблять досвідчені господині

Більш однорідної консистенції можна досягти з сортами, що розварюються: Слов’янка, Белла Росса, Артеміда і Адретта.

Картопля для пюре

Для приготування картопляного пюре варто обирати сорти, які містять багато крохмалю. Вони добре розварюються і надають страві бажаної консистенції. Підійдуть Слов’янка, Белла Росса, Артеміда.

Якщо не вдається точно визначити сорт картоплі, то обирайте її для пюре за зовнішнім виглядом. Більше підійдуть овочі з білою шкіркою. Зазвичай, вони швидше готуються і мають солодкуватий смак.

Також врахуйте, з молодої картоплі важко приготувати смачне пюре. Для такої страви обирайте стару картоплю, яка має міцну шкірку.

Картопля для супів

Якщо ви готуєте традиційний суп або борщ, обирайте картоплю, яка матиме в страві вигляд акуратних шматочків. Відмінно буде виглядати і смакуувати Венета, Санте, Невський, Ред Скарлет.

Сорти, які розварюються, добре підійдуть для приготування супів-пюре.

Картопля для смаження

Найкращою для смаження вважається картопля із червоним забарвленням шкірки. Вона багата на антоціан, а крохмалю містить менше. Тому добре тримає форму і золотиться. Зверніть увагу на такі сорти: Гала, Синьоочка, Ред Скарлет.

Маловідомий сорт Інноватор використовує для приготування картоплі-фрі одна з популярних мереж фастфудів.

Картопля для запікання

Кухарі обирають для запікання в духовці картоплю з достатньою кількістю крохмалю і пружною структурою одночасно. Такими є Венета, Леон, Розара.

При цьому картопля з білою шкіркою дозволить отримати хрусткішу скоринку, а з червоною – насичений смак.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні