У Міжнародний день шаурми гріх не приготувати цю смачну страву левантійської кухні. Розповідаємо найсмачніший і найпростіший рецепт – ви будете в захваті!
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніше сало сухим способом засолювання.
Інгредієнти:
- Вірменський лаваш – 2 шт.
- Пекінська капуста або листя салату – 100 г
- Куряче філе – 200 г
- Морква по-корейськи – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Свіжий огірок – 2 шт.
- Сир – 100 г
- Сіль, перець
- Сметана – 4 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Приправа каррі
- Приправа хмелі-сунелі
- Часник – 1 зубчик
- Петрушка
Приготування:
- Курку нарізаємо на маленькі шматочки і обсмажуємо на олії, солимо.
- Капусту чи салат дрібно нарізаємо.
- Нарізаємо помідор та огірки.
- Моркву натираємо на тертці та перчимо. Натираємо сир на тертці.
- Для соусу подрібнюємо часник і петрушку, і перемішуємо з майонезом, сметаною, каррі та хмелі-сунелі.
- Лаваш розкладаємо на столі, відступивши від краю 2 см, змащуємо збоку соусом.
- На соус кладемо капусту, потім м’ясо, ще раз змащуємо соусом, зверху кладемо овочі та сир.
- Загинаємо лаваш зверху та знизу, щоб начинка не випадала, і скручуємо у трубочку.
- Готову шаурму кладемо на гарячу суху сковороду і підсмажуємо протягом 5 хвилин, щоб м’ясо нагрілося та розплавився сир.
Вас також можуть зацікавити новини: