Торт «День і ніч» — це не просто десерт, а справжній витвір мистецтва! Він дуже смачний, а чергування світлих і темних шарів робить його неймовірно красивим. Спробуйте приготувати легендарний торт самостійно. Запевняємо, зробити це зовсім не складно.
Раніше ми розповідали, як приготувати м’який і ароматний торт «Медовик» на сковороді.
Інгредієнти:
Для тіста:
- пшеничне борошно – 3 склянки
- сметана – 2 склянки
- цукор – 2 склянки
- яйця – 2 шт.
- сода – 1 ч. ложка
- какао-порошок – 3 ч. ложки
Для крему:
- яйце – 1 шт.
- цукор – 1 склянка
- молоко – 1 склянка
- масло вершкове – 200 г
- ваніль – за смаком
Для глазурі:
- цукор – 0,5 склянки
- какао-порошок – 2 ч. ложки
- молоко – 3 ст. ложки
- масло вершкове розтоплене – 1 ч. ложка
Приготування:
- Змішуємо борошно, сметану, цукор, яйця та соду. Замішуємо тісто.
- Половину тіста викладаємо в форму, змащену вершковим маслом, і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
- Другу половину тіста змішуємо з какао і випікаємо окремо.
- Готові коржі охолоджуємо, розрізаємо вздовж і викладаємо один на один, чергуючи коржі за кольором і змащуючи кожен шар кремом.
- Готуємо крем. Розтираємо яйце з цукром, додаємо холодне молоко і кип’ятимо, постійно помішуючи. Після цього масу остуджуємо і вливаємо в протерте вершкове масло. Додаємо ваніль і добре збиваємо.
- Для приготування глазурі змішуємо цукор, какао та молоко. Отриману масу кип’ятимо протягом десяти хвилин. Охолоджуємо і додаємо вершкове масло. Змащуємо глазур’ю поверхню торта та декоруємо на свій смак.
Вас також можуть зацікавити новини: