Імбирний кекс
Інгредієнти:
- Борошно — 400 грамів,
- вершкове масло — 250 грамів,
- цукор — 200 грамів,
- молоко — 300 мілілітрів,
- мед — 4 столові ложки,
- яйце — 2 штуки,
- свіжий імбир — 40 грамів,
- курага — 20 грамів,
- сода — 2 чайні ложки.
Приготування:
- Імбир очистити і натерти на тертці. Нарізати дрібно курагу.
- Розтопити в сотейнику на невеликому вогні вершкове масло з цукром і медом.
- Потім зняти з вогню і додати молоко. У теплу суміш, розмішуючи вінчиком, вбити яйця.
- Борошно просіяти у велику миску. Додати соду і перемішати.
- Потім додати імбир, курагу і ще раз добре перемішати. Влити в борошно вершково-медову суміш і вимісити тісто.
- Викласти готове тісто в силіконову форму для випічки і поставити в розігріту до 160 градусів духовку на одну годину.
Читайте також: