Приготувати ковбасу власноруч набагато простіше, ніж здається. Переконайтеся в цьому простого рецепта. Результат порадує і вас, і ваших гостей.
Раніше ми розповідали, як приготувати оселедець у маринаді.
Інгредієнти:
- Свинина (нашийок, лопатка, задня частина) 2-2,5 кг
- Сало – 500-700 г
- Часник – 1 головка
- Свинячі тонкі кишки – 5 м
- Коньяк чи бренді – за бажанням
- Сіль, перець, суха зелень (базилик, чебрець, орегано), мелений коріандр, мускатний горіх
Приготування:
- Кишки ретельно промийте під проточною водою.
- З м’яса видаліть кістки та хрящі. М’ясо та сало без шкірки дуже дрібно порубайте, змішайте в мисці, додайте сіль та спеції.
- Додайте у фарш дрібно порубаний часник і за бажанням дві столові ложки коньяку для аромату.
- На м’ясорубку надягніть насадку-трубочку для начинки ковбаси, зніміть ножі та грати. Натягніть кишку на трубочку, зв’яжіть кінчик ниткою і поступово начиняйте м’ясом і салом через трубочку в м’ясорубці. Ковбаса не повинна бути щільною, щоб не луснула під час смаження.
- У разі виявлення дірки затягніть кишку перед нею ниткою. Також можна зав’язати ниткою ковбасу в будь-якому місці, щоб вийшло багато маленьких ковбасок.
- Покладіть ковбаски у холодильник на п’ять годин.
- Перед смаженням проколіть оболонку зубочисткою в багатьох місцях, щоб вона не порвалася.
- Сковороду наполовину залийте водою, покладіть туди ковбасу та варіть після закипання протягом чотирьох – п’яти хвилин.
- Після варіння змастіть ковбасу жиром або олією і відправте в розігріту до 240 градусів духовку приблизно на годину (до золотистої скоринки).
Вас також можуть зацікавити новини: