Вівторок, 4 Лютого, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайпряніша скумбрія: це не риба, а насолода в кожному шматочку - рецепт...

Найпряніша скумбрія: це не риба, а насолода в кожному шматочку – рецепт на мільйон

Этот материал также доступен на русском языке
Скумбрія - не тільки смачна, але й дуже корисна риба, але в такому вигляді ви її будете їсти через день. Виходить неймовірно апетитною та ароматною.

Скумбрія, приготовлена ​​за цим рецептом, витримується протягом кількох діб. А в результаті виходить найпряніша скумбрія.

Раніше ми розповідали, як засолити оселедець.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг скумбрії (3 шт)

Для розсолу:

  • 1 л води
  • 3 лаврові листочки
  • 4 ст. ложки врівень солі
  • 2 ст. ложки цукру
  • 2 ст. ложки з верхом зернистої гірчиці
  • 6 шт. бутонів гвоздики
  • 1 ч.л. насіння коріандру
  • 1/2 ч.л. чорного перцю горошком
  • 1/2 ч.л. запашного перцю горошком

 

Приготування:

  1. Рибу потрібно очистити від нутрощів та чорної плівки, відрізати голову та плавці, промити під проточною водою.
  2. У каструлю налити воду, додати лавровий лист, гірчицю, сіль, цукор, гвоздику, коріандр, чорний перець та запашний перець. Перемішати. На плиті довести до кипіння та проварити 2 хвилини.
  3. Дати розсолу охолонути до кімнатної температури.
  4. Рибу викласти в ємність і залити зверху розсолом.
  5. Відправити в холодильник на 3 доби маринуватися. Якщо рибу нарізати шматочками, достатньо 1 доби. Якщо риба у вас дрібніша, наприклад, 300 г тушка, то вистачить 2 діб для засолювання.
  6. Після цього часу рибу потрібно дістати з маринаду, витерти насухо паперовими рушниками, нарізати на порційні шматочки і насолоджуватися ароматною і пікантною скумбрією.
  7. Щоб зберегти рибу довше, її можна перекласти півкільцями цибулі і трохи залити олією. Тримати рибу потрібно в холодильнику.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні