Четвер, 30 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗапечені ліниві голубці: ситна та апетитна страва без зайвого клопоту

Запечені ліниві голубці: ситна та апетитна страва без зайвого клопоту

Этот материал также доступен на русском языке
Ліниві голубці - це чудове рішення для тих, хто любить голубці, але не хоче витрачати час на їх загортання. У нашому рецепті ми розповімо, як приготувати цю страву у духовці з мінімумом зусиль.

Ліниві голубці в духовці

Чи не хочете витрачати багато часу на приготування традиційних голубців? Спробуйте ліниві голубці у духовці!

Інгредієнти:

  • Рис — 1 склянка,
  • фарш — 600-700 грамів,
  • капуста — 1 штука,
  • морква — 2 штуки,
  • цибуля — 2 штуки,
  • сметана, томатна паста, кріп, сіль та спеції — за смаком.

Приготування:

  1. Добре промити рис, залити водою і відварити до готовності.
  2. Остудити рис і змішати його з фаршем, після чого відставити на деякий час.
  3. Почистити цибулю і моркву, нарізати кубиками або натерти моркву на тертці. Приготувати засмажку, обсмаживши цибулю та моркву на олії.
  4. Поки овочі смажаться, дрібно нарізати капусту. Змішати її із засмажкою і додати до фаршу з рисом. Посолити, приправити спеціями за смаком і добре перемішати.
  5. Сформувати кульки з отриманої маси та викласти їх у форму для запікання.
  6. Щоб приготувати соус для голубців, змішати сметану з томатною пастою, додати сіль і розвести окропом.
  7. Залити голубці готовим соусом і запікати їх у духовці протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Вам може стати в нагоді:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні