Очищати печериці чи ні: думка експертів
Необхідність чищення печериць багато в чому залежить від їхнього походження. Якщо ви використовуєте лісові гриби, їх слід ретельно мити, позбавляти від бруду та комах, а також очищати верхній шар. Це пов’язано з тим, що гриби можуть накопичувати токсичні речовини з довкілля.
Що стосується магазинних печериць, то тут думки кулінарів різняться. Якщо ви впевнені у якості грибів, то їх можна просто промити під проточною водою. Тим не менш, більшість досвідчених кухарів рекомендує все ж таки проводити попереднє чищення.
Як правильно чистити печериці?
Процес чищення печериць включає кілька важливих етапів:
- Сортування: Відберіть гриби, викиньте пошкоджені та гнилі екземпляри.
- Обрізання: Видаліть зіпсовані ділянки та обов’язково підріжте ніжку, оскільки на ній можуть залишитися залишки ґрунту та міцелію.
- Очищення капелюшків: За допомогою гострого ножа акуратно зніміть шкірку з капелюшків (це стосується лісових грибів).
Чим довше гриби зберігалися, то більше слід відрізати ніжку. Однак темні платівки під капелюшком краще не прибирати, тому що вони додають страві неповторного смаку.
Після завершення всіх маніпуляцій обов’язково промийте гриби під проточною водою та просушіть їх на рушнику. Лісові печериці рекомендується прокип’ятити протягом п’яти хвилин у підсоленій воді перед приготуванням, а потім злити воду.
Важливо пам’ятати про миття печериць
Не слід довго тримати печериці у воді або замочувати їх перед приготуванням. Гриби швидко вбирають вологу, що негативно позначається на їх смакових якостях та термінах зберігання. Якщо ви плануєте сушити гриби, мити їх категорично не можна.
Читайте також:
- Не всі вміють правильно смажити гриби: про які нюанси потрібно пам’ятати
- Апетитні фаршировані гриби: так печериці ви ще не готували
Джерело: УНІАН