Домашня випічка – однозначно краще за покупну! Переконайтеся в цьому простого рецепта. Бублики «Ностальгія» – підкорять вас своїм смаком із першої секунди. М’які, ніжні, вони просто тануть у роті – і нагадають про улюблену випічку дитинства.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний шоколадний торт «Людмила».
Інгредієнти:
- Борошно – 500 г
- Сухі дріжджі – 7 г
- Цукор – 1 ч. л.
- Вершкове масло – 30 г
- Вода – 1270 мл
- Сіль – 5 ч. л.
- Сода – 4 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
Приготування:
- Борошно змішайте з дріжджами, сіллю (1 ч. л.) та цукром. Додайте теплу воду (270 мл) і замішайте однорідне тісто, поступово вводячи шматочки м’якого масла. Тісто має вийти тугим та еластичним.
- Поставте тісто в тепле місце на 45-60 хвилин, щоб воно збільшилося вдвічі.
- Поділіть тісто на порції, розкотіть їх у кульки, проткніть їх, розтягуючи, і сформуйте бублик (якщо бублики будуть тонкими, вони будуть жорсткими). Накрийте рушником та зачекайте ще десять хвилин.
- За цей час поставити кип’ятитись 1 л води з сіллю та содою. Зануріть бублики на 30 секунд у киплячу воду і витягніть шумівкою.
- Змастіть бублики збитим яйцем, присипте маком. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини: