Субота, 18 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяПиріг, що тане, на кефірі: м'який, повітряний і ніжний - просто все...

Пиріг, що тане, на кефірі: м’який, повітряний і ніжний – просто все змішали і відправили в духовку

Этот материал также доступен на русском языке
Пиріг на кефірі - це улюблені ласощі багатьох. Якщо правильно приготувати тісто, то пиріг виходить дуже повітряним, смачним та неймовірно пишним.

Секрет – в інгредієнтах, точніше у їх температурі. Щоб кефір відмінно спрацював у випічці, його потрібно трохи підігріти, а всі інші компоненти повинні бути кімнатної температури.

Читайте також: Простий та смачний сирний пиріг з лаваша: цитрусовий аромат у кожному шматочку

Інгредієнти:

  • 2 середні яйця,
  • щіпка солі,
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 150 г цукру;
  • 310 мл кефіру;
  • 130 мл рослинної олії без запаху;
  • 280 г борошна;
  • 1 ч. ложка розпушувача;
  • 0,5 ч. ложки соди;
  • 100 г сухофруктів (родзинки, журавлина, вишня – на ваш смак).

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте яйця, сіль, цукор та ванільний цукор, збийте віночком до білої піни.
  2. Влийте олію та кефір, знову збийте. Додайте соду і добре перемішайте.
  3. Просійте борошно з розпушувачем і введіть частинами в тісто, розмішайте до однорідності. Додати сухофрукти. Тісто виходить рідким, так і має бути. Чим більше борошна, тим забитішим буде пиріг.
  4. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і відправте тісто в неї.
  5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин.
  6. Готовий пиріг зверху можна змастити варенням або посипати цукровою пудрою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні