Неділя, 12 Січня, 2025
ГоловнаЗдоров'яДеякі каші можуть завдати шкоди: кому їх не можна їсти

Деякі каші можуть завдати шкоди: кому їх не можна їсти

Этот материал также доступен на русском языке
Каші із цільного зерна давно віднесли до розряду здорового харчування. Особливо їх рекомендують їсти в період застуд, оскільки вони є джерелом вітамінів, мінералів і вуглеводів, які так необхідні нашому організму.

Однак, за словами лікарів, деяким людям все ж таки потрібно утриматися від такої їжі.

Кому не можна їсти кашу?

Так, від вживання каш краще відмовитися тим, хто страждає на хронічні захворювання або надмірну масу тіла.

Рисова каша

Каші з білого рису протипоказані діабетикам. Вони провокують різке збільшення рівня цукру на крові. Вчені провели експеримент і довели, що вживання шліфованого рису понад п’ять разів на тиждень (по 150 грамів) збільшує шанси захворіти на діабет на 17%. Також часте вживання білого рису може спричинити появу каменів у нирках.

Гречана каша

Гречана каша протипоказана при нирковій недостатності. Ще гречка може зіпсувати самопочуття людям, схильним до запорів і газоутворення, а також хворим на цукровий діабет.

Пшоняна каша

Пшоняну кашу не рекомендується вживати при хворобах нирок, підвищеній кислотності шлунка, гастриті, виразці та подагрі.

Перлова каша

У перловій крупі міститься багато глютена, тому вона дуже важко перетравлюється.

Каша з булгура

Ця крупа із пшениці може негативно впливати на людей, які мають захворювання нирок. Також велика кількість клітковини в булгурі може нашкодити при гастриті або коліті. Рекомендується виключити з раціону цю крупу при гострому перебігу панкреатиту або холециститу. Крім того, не варто їсти надто багато булгуру людям, які мають діагностований цукровий діабет.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні