Однак, за словами лікарів, деяким людям все ж таки потрібно утриматися від такої їжі.
Кому не можна їсти кашу?
Так, від вживання каш краще відмовитися тим, хто страждає на хронічні захворювання або надмірну масу тіла.
Рисова каша
Каші з білого рису протипоказані діабетикам. Вони провокують різке збільшення рівня цукру на крові. Вчені провели експеримент і довели, що вживання шліфованого рису понад п’ять разів на тиждень (по 150 грамів) збільшує шанси захворіти на діабет на 17%. Також часте вживання білого рису може спричинити появу каменів у нирках.
Гречана каша
Гречана каша протипоказана при нирковій недостатності. Ще гречка може зіпсувати самопочуття людям, схильним до запорів і газоутворення, а також хворим на цукровий діабет.
Пшоняна каша
Пшоняну кашу не рекомендується вживати при хворобах нирок, підвищеній кислотності шлунка, гастриті, виразці та подагрі.
Перлова каша
У перловій крупі міститься багато глютена, тому вона дуже важко перетравлюється.
Каша з булгура
Ця крупа із пшениці може негативно впливати на людей, які мають захворювання нирок. Також велика кількість клітковини в булгурі може нашкодити при гастриті або коліті. Рекомендується виключити з раціону цю крупу при гострому перебігу панкреатиту або холециститу. Крім того, не варто їсти надто багато булгуру людям, які мають діагностований цукровий діабет.
Читайте також: