Цей рецепт дерунів досить консервативний, але один секретний компонент все ж таки є. Його головне завдання не дати дерунам при смаженні ввібрати в себе олію. Погодьтеся, жирні деруни не усі люблять.
І цей компонент – звичайна горілка. Не переживайте відчувати спирт у смаку ви точно не будете, він випаровуватиметься при жарінні, зате деруни не вбиратимуть жир.
Читайте також: Найніжніші деруни: навіть картоплю терти не доведеться – вони здивують вас своїм смаком
Інгредієнти:
- 500 г картоплі;
- 150 г цибулі;
- 1 куряче яйце;
- 3 ст. ложки борошна;
- 1 ч. ложка солі;
- 0,5 ч. ложки чорного перцю;
- 0,5 ч. ложки горілки чи коньяку.
Приготування:
- Очистіть картоплю від шкірки, натріть на середню тертку, відіжміть картоплю. Щоб картопляна маса не потемніла, можна додати трохи лимонного соку.
- Натріть цибулю та додайте до картоплі. Вбийте яйце, додайте спеції та борошно, ретельно розмішайте до однорідності.
- Влийте горілку, перемішайте та приступайте до смаження.
- Розігрійте сковороду з достатньою кількістю олії та обсмажуйте деруни з двох боків до золотистого кольору.
Читайте також: